L’embaràs de la Jolie 1/3

L’EMBARÀS DE LA JOLIE

Capítol 1: L’ inseminació

I va arribar el dia de prendre una decisió, a vegades les coses no surten com un les tenia pensades, però això no significa que no surtin, sinó que prenen una altre direcció que a vegades pot resultar fins i tot millor!

I us explico, fa 2 anys vam comprar la Jolie, juntament amb un soci (Jordi Ratera), una euga de 3 anys sense muntar amb l’objectiu de domar-la, competir-la i portar-la tan amunt com fos possible.

Doncs bé, passat un any i mig de paciència i pocs resultats, vam decidir fer unes proves veterinàries per descartar problemes físics, i va resultar que com ens pensàvem algo hi havia que trencava tots els nostres somnis i objectius conjunts i feia que ens haguéssim de replantejar varies opcions.

Bé, doncs l’opció amb més perspectives de futur, i sempre de cara a recuperar la inversió i els nostres somnis esportius, ha sigut la d’aprofitar el fet de que sigui euga aprovada per la cria de cavalls d’esport a Holanda, i buscar un bon semental per començar a crear els nostres propis cavalls d’esport i combinat al fet de que contem amb unes super instal·lacions a Equidress per aquest propòsit, com són boxes especials per la cria, grans padocks verds i un personal molt atent als cavalls, fan que aquesta decisió resulti més fàcil de dur a terme.

Jolie (Everdale x Tutchinsky), és una Kwpn de 5 anys de capa castanya fosca, de 1’68m de altura a la creu, amb un dors curtet, per això mateix hem buscat un jove semental (5 anys) amb un dors i coll més llargs, i amb una mica més d’alçada a la creu (1’72m). Ja que l’objectiu es criar cavalls més grans i amb moviments més amplis i elàstics.

El semental que hem escollit és Torveslettens Sylvester (Sezuan x Stedinger), de capa torda i amb moviments espectaculars per la doma clàssica, que es troba competint actualment amb en Severo Jurado a les cuadres de l’Andreas Helgstrand a Dinamarca. Aquest jove semental recentment a sigut seleccionat per participar aquest any al campionat del món de cavalls joves.

Doncs com podeu veure en el vídeo, ja ens hem estrenat com a criadors amb la Jolie, gràcies al nostre veterinari expert en reproducció equina Josep Bassols.

Us seguirem explicant des de Equidress com evoluciona el nostre projecte!

 

Carlos Muñoz

 


Propietaris de Jolie: Carlos Muñoz y Jordi Ratera

Veterinari: Josep Bassols